Oglasi

Moskva: Suhoj presreo američki avion

Zvaničnici za sada nisu uspjeli da procijene koliko blizu je prošao ruski avion, niti da li je bio naoružan.
Ruski Suhoj je jednom proletio ispred, a drugi put pored američkog avionaEPA

Ruski Suhoj Su-27 presreo je izviđački avion američke Mornarice Lockhead EP-3E u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora u skladu sa svim sigurnosnim procedurama, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Tanjug.

„Oko 10 sati, 5. novembra 2018. godine, vazdušna kontrola je primijetila neidentifikovanu vazdušnu prijetnju u blizini neutralnih voda Crnog mora, koja se bližila vazdušnom prostoru Ruske Federacije. Lovac Su-27 je poletio sa najbližeg aerodroma i prišao meti koja je identifikovana kao izviđački avion EP-3E američke mornarice“, saopšteno je iz ruskog MO.

Posada iskusila turbulencije

Američka mornarica je presretanje svog aviona nazvala „nesigurnim i neprofesionalnim“.

Susret dva aviona trajao je oko 25 minuta, a ruski Suhoj je proletio ispred američkog aviona usljed čega je posada američke letjelice iskusila turbulencije tokom leta, prenosi CNN pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Su-27 je i drugi put proletio pored američkog aviona pod punim forsažom i izazvao vibracije na njemu.

Zvaničnici za sada nisu uspjeli da procijene koliko blizu je prošao ruski avion, niti da li je bio naoružan.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.