Oglasi

Moskva najavljuje dolazak istražitelja u Doumu, ali u srijedu

Prema tvrdnjama ruskih predstavnika u Međunarodnoj organizaciji za zabranu kemijskog oružja, postoje sigurnosni problemi, a ni putevi do sirtijskog grada još nisu razminirani.
Misija OPCW-a još nije raspoređena u DoumiEPA

Nakon što stručnjaci Međunarodne organizacije za zabranu kemijskog oružja u ponedjeljak nisu uspjeli ući u sirijski grad Doumu kako bi istražili navodni napad plinom, Rusija spominje "sigurnosne probleme" i jamči njihov dolazak u srijedu.

"Misija OPCW-a još nije raspoređena u Doumi", potvrdio je direktor organizacije Ahmet Uzumcu tijekom hitnog sastanka država članica Izvršnog vijeća.

Prema njegovim riječima, Sirija i Rusija spominjale su sigurnosne probleme.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov zanijekao je loše namjere i ocijenio da su informacije o zaprekama za inspektore OPCW-a neutemeljene.

Napetosti ne slabe

Naglasio je da se Rusija od početka zalaže za nepristranu istragu.

Potvrdivši sigurnosne probleme i činjenicu da ceste do Doume još nisu razminirane, ruski su predstavnici pri OPCW-u zagarantirali dolazak stručnjaka u Doumu u srijedu.

Međunarodne napetosti ne slabe nakon odgovora napadima koje su u subotu izvele Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija na vojne položaje režima Bashara al-Assada nakon navodnog kemijskog napada u pobunjeničkom gradu Doumi, blizu Damaska.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.