Oglasi

Monsunske kiše u Indiji odnijele više od 1.600 života

Podaci državnih institucija pokazuju kako su ove godine zabilježene najobilnije monsunske kiše u posljednjih 25 godina.
U Uttar Pradeshu i Biharu, koji su najviše pogođeni padavinama, od petka su smrtno stradale 144 osobeEPA-EFE

Uslijed posljedica monsunskih kiša, od juna u Indiji je stradalo više od 1.600 ljudi.

Podaci državnih institucija pokazuju kako su ove godine zabilježene najobilnije monsunske kiše u posljednjih 25 godina, prenosi Anadolija.

Također, u nesrećama i drugim slučajevima povezanim s monsunskim kišama, koje su počele u junu, do 29. septembra smrtno su stradale 1.673 osobe, javio je portal Hindustan Times.

Podaci pokazuju kako je tokom sezone monsunskih kiša, koja traje od juna do septembra, zabilježeno 10 posto više padavina u odnosu na prosjek perioda od 50 godina.

Najkritičnije u Maharashtri

Najviše smrtnih slučajeva povezanih s posljedicama monsunskih kiša zabilježeno je u Maharashtri, gdje je preminula 371 osoba.

Najčešći uzrok smrtnih slučajeva povezanih s monsunskim kišama su urušavanja zidova i objekata.

Zvaničnici su saopćili kako su u Uttar Pradeshu i Biharu, koji su najviše pogođeni padavinama, od petka smrtno stradale 144 osobe.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.