Mogherini: Neupitna solidarnost s turskim narodom

Federica Mogherini je telefonom razgovarala s Mevlutom Cavusogluom o aktivnostima Turske na istočnom dijelu Mediterana (EPA)

Povodom treće godišnjice neuspjelog vojnog udara u Turskoj, vlasti Europske unije poručile su da je “solidarnost s turskim narodom – neupitna”.

Šefovi diplomacija članica Europske unije danas će održati sjednicu Vijeća za vanjske poslove, a uoči sjednice novinarima se obratila visoka povjerenica za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini.

Potvrdila je kako je u ponedjeljak ujutro telefonom razgovarala s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom o aktivnostima Turske na istočnom dijelu Mediterana, javlja Anadolija.

‘Svi se sjećamo pokušaja udara’

“Razgovor sam počela porukom da smo i dalje solidarni s turskim narodom. Danas je treća godišnjica pokušaja vojnog udara i svi se vrlo dobro sjećamo tog dana i te noći. Naša solidarnost s turskim narodom je neupitna”, poručila je Mogherini.

Najavila je da će Vijeće za vanjske polove EU-a na sjednici kasnije u ponedjeljak u Briselu razgovarati i o iranskom nuklearnom pitanju, migracijama te situaciji u Libiji i drugim afričkim zemljama.

Izvor: Agencije