Mogadishu: Deseci žrtava u eksplozijama kod predsjedničke palače

Policija i svjedoci navode da je druga detonacija također automobil bomba koji je bio parkiran ispred hotela kod palače (EPA)

Najmanje 18 osoba poginulo je, a 20 ih je ranjeno u eksploziji dva automobila bombe i pucnjavi koja je uslijedila nakon detonacija u Mogadishuu, glavnom gradu Somalije, prenose agencije pozivajući se na izvore iz hitne medicinske pomoći.

Još nije jasno ko stoji iza napada.

U prošlosti su pobunjenici iz redova Al-Shabaaba, oružane grupe povezane s Al-Kaidom, preuzimali odgovornost za bombaške i oružane napade u glavnom somalskom gradu.

Dim i pucnjava

“Koliko nam je poznato, riječ je o eksploziji bombaša samoubice u automobilu bombi nedaleko od predsjedničke palače. Potom je uslijedila druga detonacija i pucnjava. Prerano je za više detalja i navode o koncertu”, rekao je policijski major Mohamed Ahmed za Reuters.

Svjedok te agencije naveo je da se dim mogao vidjeti nedaleko od predsjedničke rezidencije i da se moglo čuti puškaranje.

Policija i svjedoci navode da je druga detonacija također automobil bomba koji je bio parkiran ispred hotela kod palače.

Reuters navodi da tu nije bilo žrtava.

Izvor: Agencije