Modrić zbog povrede van terena do kraja maja

Poruku podrške ozlijeđenom Modriću poslao je hrvatski izbornik Niko Kovač (EPA)

Najbolji hrvatski nogometaš, Luka Modrić ponovno se ozlijedio i izvan terena bi mogao ostati sve do kraja idućeg mjeseca, što znači do kraja sezone u španjolskom prvenstvu.

Modrić je ozlijeđen u ligaškom srazu Reala i Malage, a današnji pregled magnetskom rezonancijom pokazao je da se radi o ozljedi drugog stupnja kolateralnog ligamenta desnog koljena.

Ozljeda je drugačije prirode od one zbog koje je već imao pauzu od četiri mjeseca.

Predviđeni oporavak trebao bi trajati do šest tjedana.

Ako se ta prognoza ostvari, Modrić bi propustio sve utakmice do kraja španjolskog prvenstva, a mogao bi biti spreman tek za eventualno finale Lige prvaka, koje se igra 6. lipnja, te utakmicu Hrvatska – Italija koja je na programu šest dana kasnije.

Poruka podrške izbornika Kovača

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač poslao je poruku podrške ozlijeđenom Modriću.

“Razgovarao sam s Lukom i poželio mu brz i sretan oporavak. Sigurno da mu nije lako, ponovno se ozlijedio baš kada je uhvatio ponovno pravi ritam. Vidjeli smo i u proteklih mjesec dana koliko je značajan za igru Reala, a dobro znamo što predstavlja za našu reprezentaciju”, komentirao je izbornik Kovač.

“Ozljede su sastavni dio nogometa. Luka je izniman radnik, ne sumnjam da će maksimalno odraditi oporavak kako i priliči vrhunskom profesionalcu kao što je on. Gajim nadu da se može oporaviti do susreta s Italijom, i ovisno o toku oporavka mogao bi konkurirati za taj susret. Naravno, nećemo ništa forsirati, Lukino zdravlje nam je najvažnije,” poručio je izbornik Kovač.

Izvor: Al Jazeera i agencije