Modrić i Real dogovorili novi ugovor do 2021.

Dvije strane su napravile dogovor prema kome će kapiten hrvatske reprezentacije staviti tačku na spekulacije oko odlaska iz redova „Kraljeva“ (EPA)

Najbolji nogometaš svijeta u izboru Svjetske nogometne asocijacije (FIFA) i Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Luka Modrić produžit će ugovor sa španskim velikanom Real Madridom do ljeta 2021. godine, prenosi španska Marca.

Kako se navodi, dvije strane su napravile dogovor prema kome će kapiten hrvatske reprezentacije staviti tačku na spekulacije oko odlaska iz redova „Kraljeva“, prije svega u Inter iz italijanskog Milana.

Modrić će, na osnovu nove saradnje, ostati u redovima aktuelnog prvaka Evrope do svoje 36. godine i plan je da na stadionu Santiago Bernabeu u španskoj prijestolnici Madridu završi karijeru.

Nezadovoljstvo pa nagrada

Hrvatski nogometaš je nekoliko puta javno izrazio nezadovoljstvo jer mu nije ponuđen novi ugovor, klub je ljetos odbijao Inter gdje je Modrić htio, ali je sada odlučeno da bude nagrađen zbog odličnih rola koje pruža za Real.

Kapiten hrvatske reprezentacije, koju je lani vodio do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, od dolaska u Real iz engleskog Tottenhama 2012. godine dao je veliki doprinos u osvajanju četiri trofeja Lige evropskih prvaka.

Izvor: Agencije