Modrić: Brazil nije samo Neymar

'Ako damo prvi pogodak, Brazilu će biti teško preokrenuti', smatra Eduardo da Silva (Goran Stanz / Pixsell)

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša Luka Modrić smatra da Brazilci ne doživljavaju susret s hrvatskom reprezentacijom “kao jednu od utakmica, nego iznimno respektiraju protivnika”.

Zajedno sa suigračem Eduardom da Silvom održao je konferenciju za novinare dva dana uoči utakmice Brazil – Hrvatska, kojom počinje Svjetsko prvenstvo u nogometu.

“Na nama je da pokažemo da taj respekt nije bio reda radi. Već dugo nismo igrali veliku utakmicu kao što je ova, a na nama je da odigramo što bolje i predstavimo se u najboljem svijetlu”, prenose Modrićeve riječi hrvatski mediji.

Za Brazil smatra da, sudeći prema imenima, “imaju fenomenalnu ekipu od obrane prema naprijed” i stoga navodi kako ima “veliki respekt za svakoga igrača, jer su to svjetske klase”.

“Za nas je bitno da kao ekipa budemo pravi. Hrvatska nije ni Modrić, ni Rakitić. Dobre rezultate smo uvijek ostvarivali kao momčad. Ako budemo na visokoj razini, možemo očekivati dobar rezultat. Moramo svi biti kao jedan”, poručuje Modrić.

Svjestan je kako Hrvatska igra u jakoj skupini, ali vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije i da može proći skupinu.

Hrvatska može zaustaviti Neymara

Na pitanje kako zaustaviti Neymara, odgovorio je da “Brazil nije samo Neymar, nego imaju još dosta dobrih igrača”. Siguran je da ga Hrvatska može zaustaviti.

“Brazil ima vrlo dobre igrače na sredini terena. Mislim da će borba u vezi odlučiti utakmicu. To će biti vrlo važno za nas, da u vezi uspostavimo igru i da se ne branimo. Bit će teško, ali nadam se da možemo dobiti bitku u sredini i na kraju doći do pobjede”, prognozira Modrić.

Komentirao je i najavljeni prelazak Ivana Rakitića u Barcelonu, rekavši da je odličan igrač koji je imao sjajnu sezonu, bio među najboljim igračima Seville te je i zaslužio veliki transfer.

Brazilac koji igra za hrvatsku reprezentaciju Eduardo da Silva poručio je javnosti u svojoj matičnoj domovini da je najvažnije plasirati se u drugi krug Svjetskog prvenstva u nogometu, dodajući da onaj “tko neće biti koncentriran, teško da će proći dalje”.

“Ako damo prvi pogodak, Brazilu će biti teško preokrenuti. I bit će veliki pritisak na njima. Doduše, nije lako zabiti, ali nije važno tko zabije”, rekao je Eduardo odgovarajući na pitanja brazilskih novinara.

Izvor: Agencije