Oglasi

MMF: Rast ekonomije Srbije na zdravim osnovama

Na sastanku predsjednika Srbije s delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda bilo je riječi o povećanju budžeta za kapitalne investicije za sljedeću godinu.
Šef delegacije MMF-a u razgovoru s predsjednikom Srbije naglasio je da očekuje da će BDP Srbije porasti za 3,5 posto ove godineTanjug

Nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana sa MMF-om srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama, rekao je šef Misije te međunarodne finansijske institucije Džejms Rouf.

On je naglasio da očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta BDP-a za 3,5 odsto za ovu godinu i istakao da taj rast može da bude i veći.

Rouf je to rekao u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je naglasio da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji.

Sagovornici su razgovarali o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu, s obzirom na to da je MMF potvrdio da će Republika Srbija ostvariti znatan suficit i ove godine.

Razgovori o povećanju penzija i plaća

Predsednik Vučić je naglasio da je spreman da razgovara sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić o pronalaženju načina za povećanje penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni.

Takođe, važna tema je bila i povećanje plata za narednu godinu u javnom sektoru.

"Srbija ostaje posvećena reformskom putu u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom", naglasio je predsednik Vučić i rekao da očekuje da će novi aranžman sa ovom institucijom biti zaključen tokom leta.

Na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća, kao što su RTB Bor, Petrohemija, Metanolsko-sirćetni kompleks u Kikindi, i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.