Oglasi

MMF: Pandemija može izazvati recesiju goru od prethodne

Međunarodni monetarni fond smatra da bi se svjetska ekonomska proizvodnja trebala oporaviti 2021. godine.
NYSE, Wall Street, BurzaFond će znatno pojačati hitno finansiranje, a 80 zemalja već je zatražilo njegovu pomoćEPA - Ilustracija

Pandemija korona virusa izazvat će globalnu recesiju 2020. godine, a mogla bi biti gora od one koja je viđena tijekom globalne financijske krize 2008-09. godine.

No, svjetska ekonomska proizvodnja trebala ni se oporaviti 2021. godine, objavio je Međunarodni monetarni fond (MMF), prenosi Tanjug.

Izvršna direktorica Fonda Kristalina Georgieva pozdravila je izvanredne fiskalne mjere koje su već poduzele mnoge zemlje za jačanje zdravstvenih sustava i zaštitu pogođenih kompanija i radnika.

Georgieva: Bit će potrebno više

Pozdravila je i korake središnjih banaka da olakšaju monetarnu politiku, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

"Bit će potrebno još više, posebno na fiskalnom planu", istaknula je ona.

Georgieva je rekla da će MMF znatno pojačati hitno finanCiranje, napominjući da je 80 zemalja već zatražilo njegovu pomoć.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.