Mladen Krstajić više nije selektor Srbije

Krstajić je reprezentaciju preuzeo 2017. od Slavoljuba Muslina (EPA)

Mladen Krstajić od četvrtka nije više selektor nogometne reprezentacije Srbije.

Kako prenosi agencija Tanjug,  smijenjen je s funkcije šefa stručnog štaba reprezentacije na sjednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Navodi se da je ugovor između FSS-a i Krstajića sporazumno raskinut, samo pet dana nakon katastrofalnog poraza u Ukrajini od 0:5, iako je poslije uslijedila pobjeda “Orlova” nad Litvanijom u Beogradu (4:1).

Obje utakmice igrane su u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, a ko će naslijediti Krstajića bit će poznato najkasnije do 10. jula, navodi Tanjug.

Krstajić je reprezentaciju preuzeo 2017. od Slavoljuba Muslina, kome je dotad bio pomoćnik, poslije kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Prvi u svojoj grupi u Ligi nacija

Vodio je nacionalni tim na Mundijalu u Rusiji, gdje Srbija nije uspjela izboriti osminu finala.

“Orlovi” su, s Krstajićem na čelu, osvojili Grupu 4 Divizije C Lige nacija, ispred Rumunije, Crne Gore i Litvanije te izborili plasman u Diviziju B i mogući baraž za plasman na Euro 2020. ako ne osvoji jedno od prva dva mjesta u kvalifikacijskoj grupi.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo reprezentacija Srbije u prvom kolu uzela je bod Portugalu u Lisabonu (1:1), a zatim doživjela debakl u Lavovu od Ukrajine (0:5).

Pobjeda protiv Litvanije na domaćem terenu (4:1) nije bila dovoljna da bivši nogometaš beogradskog Partizana i njemačkog Schalkea zadrži selektorsku poziciju na čelu “Orlova” iako je sportski direktor FSS-a Darko Kovačević pred utakmicu s Litvancima izjavio da Krstajić “radi fenomenalno i ima njihovu podršku”, podsjeća B92.

Izvor: Agencije