Mladen Krstajić i zvanično na čelu reprezentacije Srbije

Mladen Krstajić naslijedio je na selektorskoj funkciji Slavoljuba Muslina (EPA)

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zvanično je u ponedjeljak imenovao Mladena Krstajića za selektora seniorske A reprezentacije i on će predvoditi ekipu na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, prenosi agencija Tanjug.

Kako se navodi na internetskoj stranici FSS-a, usvojen je prijedlog Stručnog odbora Saveza da se za selektora imenuje bivši istaknuti reprezentativac i član stručnog štaba najboljeg državnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prethodno je Izvršni odbor usvojio ostavku Krstajića na članstvo u Izvršnom odboru FSS-a.

Također, definitivno je potvrđeno da će Srbija u martu odigrati dvije prijateljske utakmice, prvo protiv Maroka, 23. marta u Torinu, a potom protiv Nigerije, četiri dana kasnije u Londonu.

U grupi Brazil, Švicarska i Kostarika

Na sjednici Izvršnog odbora FSS-a Ivan Jević imenovan je za selektora kadetske reprezentacije, umjesto Milana Obradovića, koji će u narednom periodu biti član stručnog štaba A reprezentacije.

Krstajić, bivši reprezentativac Srbije, naslijedio je Slavoljuba Muslina i sa mjesta vršioca dužnosti selektora predvodio reprezentaciju Srbije tokom novembarske turneje po Aziji, gdje je Srbija pobijedila Kinu 2:0 i igrala neriješeno protiv Južne Koreje 1:1.

Vođenje Srbije prvi mu je trenerski posao uopće, nakon respektabilne igračke karijere, u kojoj je igrao za Partizan, Werder i Schalke.

Srbija je u grupi D Mundijala u Rusiji, sa selekcijama Brazila, Švicarske i Kostarike.

Izvor: Al Jazeera i agencije