Oglasi

Mitsotakis: Prava Grka u Albaniji uslov za eurointegraciju

Grčki premijer kaže da je glavna zabrinutost grčke Vlade efikasna zaštita prava grčke nacionalne manjine u Albaniji.
Kyriakos MitsotakisMitsotakis navodi da će grčka Vlada i stranka Nova demokratija uvijek biti na strani grčke manjine u AlbanijiReuters - Arhiva

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis izjavio je da je poštovanje prava grčke manjine u Albaniji uvjet za tu zemlju za dobivanje datuma za pregovore o pristupanju s Europskom unijom, prenosi portal a1on.

"Glavna zabrinutost grčke Vlade i moja osobna je efikasna zaštita manjinskih prava grčke nacionalne manjine u Albaniji, što je uvjet za početak pregovora o integraciji Albanije u EU", navodi se u pismu grčkog premijera upućeno društvu grčke manjine u Albaniji "Omonia", prenosi Tanjug.

'Odnosi će se dodatno razvijati'

U pismu se navodi da će grčka Vlada i stranka Nova demokracija uvijek biti na strani grčke manjine u Albaniji.

Također, šef grčke Vlade dodao je da će se bilateralni odnosi između dvije zemlje dodatno razvijati i jačati, ne samo u odnosu na integraciju Albanije u EU, već i šire, što će, prema njegovim riječima, favorizirati manjine i napredak obje zemlje.

Ministri zemalja članica Europske unije odgodili su u lipnju za listopad odluku o određivanju datuma početka pristupnih pregovora za Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.