Oglasi

'Mishko' najbolje ostvarenje Omladinskog Film Festivala

Ovogodišnji OFF u Sarajevu posjetilo je više od 3.000 gledalaca, a predstavljen je 31 film iz 14 država.
Režiju najboljeg filma potpisuje Hanis BagshovUstupljeno Al Jazeeri

Makedonskom redatelju Hanisu Bagshovu pripala je glavna nagrada za film Mishko na desetom po redu Omladinskom Film Festivalu u Sarajevu.

Festival je završen u utorak uvečer ceremonijom dodjela nagrada.

Za najbolji dugometražni film proglašena je Lijenština, crnogorskog redatelja Alekse Stefana Radunovića, a nagrada za najbolji film u selekciji OFF Generacija je pripala sarajevskom redatelju Adiju Hasanoviću za film Pink Elephant.

Nagrada u obliku mentorstva razvoja scenarija pripala je Sajri Šarenkapi za dokumentarni film 71000.

Nagradu u iznosu 500 eura, odnosno koprodukcijska sredstva, dobio je projekt Pečat, redatelja Lovre Mrđena i producentice Dalije Alić.

Predstavljen i industry program

Najbolji art film je Balance, iranski film koji govori o ratu i razaranju te borbi ljudi za bolje sutra.

Ovogodišnji Festival posjetilo je više od 3.000 gledatelja.

Festival je imao 250 akreditiranih gostiju i 30-ak akreditiranih novinara, trajao je pet dana, a predstavljen je 31 film iz 14 država.

Omladinski Film Festival ove godine je predstavio i svoj prvi industry program koji će, kako je rekao direktor festivala Kenan Musić, "iz godine u godinu biti veći i jači jer festival ima za cilj da se stvori platforma za mlade autore koji će biti alternativa za njihove probleme pri kreiranju i stvaranju filmova".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.