Miroslavu i Marku Miškoviću spojeno suđenje 30. oktobra

Ponovljeno suđenje Miškovićima zakazano je za 30. oktobar (Tanjug)

Specijalni sud u Beogradu odlučio je da se suđenje Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Ðuraškoviću i ostalim optuženima, ponovo spoji u jedinstveni postupak i zakazao im početak ponovljenog suđenja za 30. listopada.

Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo prvostupanjsku presudu kojom su Miškovići i Ðurašković bili osuđeni za utaju poreza i naložio da im se suđenje ponovi za to djelo, a Ðuraškoviću i njegovim suradnicima i za zloupotrebe s kruševačkom Fabrikom maziva (FAM).

Sva trojica su zbog nedostatka dokaza istom odlukom Apelacionog suda pravosnažno oslobođeni optužbi za zloupotrebe sa cestarskim poduzećima, zbog čega su bili prvobitno uhapšeni krajem 2012. godine.

Glasnogovornica suda Bojana Stanković rekla je Tanjugu da je “krivično vanpretresno veće 3. oktobra usvojilo predlog tužioca za organizovani kriminal i donelo rešenje kojim je spojilo krivični postupak protiv Miškovića i protiv Đuraškovića i drugih zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica i krivičnog dela poreska utaja i odredilo da će se ubuduće voditi jedinstveni postupak”.

Suđenje počinje krajem mjeseca

U tom slučaju prvobitno je vođen jedinstveni postupak od kraja 2014. godine, jer su mahom isti optuženi iz Ðuraškovićevog procesa za FAM bili optuženi i za zloupotrebe sa cestarskim poduzećima.

U toku suđenja postupak je bio razdvojen prema Miroslavu Miškoviću zbog zdravstvenih problema.

Glasnogovornica Stanković je napomenula da je “sud predlog Miškovićevog branioca da se oglasi stvarno nenadležnim odbio kao neosnovan, imajući u vidu da su prethodno navedeni krivični postupci spojeni i da se vodi jedinstveni postupak”.

Glavna rasprava u tom postupku zakazana je za 30. i 31. listopada.

Izvor: Agencije