Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu Australian Opena

Nakon što je u nedjelju izborila mjesto u četvrtfinalu u konkurenciji ženskih parova 34-godišnja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni isti je podvig ponovila i dan kasnije u pojedinačnoj konkurenciji kad se pobjedom 6:4 i 6:2 nad 21-godišnjom Amerikankom Jennifer Brady probila do četvrtfinala Australian Opena u Melbourneu.

Gotovo 18 godina nakon što je prvi put na Grand Slam turnirima prošla do četvrtfinala u Wimbledonu, gdje je kasnije u polufinalu 1999. poražena od legendarne Njemice Steffi Graf, Lučić-Baroni ponovno se našla među posljednjih osam tenisačica koje će nastaviti borbu za naslov pobjednice Australian Opena.

Ni ozljedom načeta lijeva noga i 21-godišnja američka kvalifikantica Jennifer Brady nisu bile dovoljno visoke prepreke koje bi zaustavile 34-godišnju tenisačicu rođenu u Makarskoj na njezinu putu.

Od prvog do posljednjeg poena u 70-minutnom meču s 13 godina mlađom i neiskusnijom suparnicom Lučić-Baroni nametnula se kao tenisačica o kojoj jedinoj ovisi ishod dvoboja osmine finala u Margaret Court Areni.

Prvi put u četvrtfinalu

Serijom neobranjivih udaraca Lučić-Baroni je u sedmom gemu iskoristila jednu od sedam dvostrukih pogrešaka svoje suparnice za prvi break, koji joj je bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Nakon što su razmijenile breakove na početku druge dionice 34-godišnja Hrvatica s američkom adresom ponovno je počela nizati sjajne udarce, a pritiskom na početnom udarcu natjerala je protivnicu u petom gemu na još dvije dvostruke pogreške te novim breakom potpuno slomila otpor suparnice.

Nizom od pet uzastopnih gemova Lučić-Baroni je nakon samo 70 minuta borbe svladala Jennifer Brady i prvi put u karijeri probila se u četvrfinale Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji.

Hrvatska veteranka dvoboj je završila s 35 winnera, 24 više od svoje suparnice, čime je nadoknadila dvostruko više napravljenih neforsiranih pogrešaka (24:12) nego što ih je imala Brady. Lučić-Baroni je iskoristila četiri od sedam prilika za break, a Brady je imala realizaciju 1/6.

Hrvatsku tenisačicu u noći na utorak prvo čeka nastup u četvrtfinalu ženskih parova, do kojeg je stigla igrajući s njemačkom Fed Cup reprezentativkom Andreom Petković, a noć poslije pokušat će izboriti polufinale u pojedinačnoj konkurenciji, kada će joj suparnica biti Čehinja Karolina Pliškova.

Izvor: Agencije