Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj i Chris Smith počasni građani Sarajeva

Uručene su zahvalnice zamjeniku direktora FUP-a Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu saradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva (Fena)

Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je odluku da se Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj (posthumno) i Chris Smith proglase počasnim građanima Sarajeva.

Priznanje “Plaketa Grada Sarajeva” bit će dodijeljeno Ivi Štandekeru (posthumno), Jasminu Džindi (posthumno) i Muhamedu Bikiću, prenosi Fena.

Nagrada “Sarajevska pahuljica” bit će uručena Malonogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine osoba s dijabetesom, a nagrada “Graham Bamford” Elviru Karaliću.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na sjednici je uručio zahvalnice zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu saradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva.

Doprinos sigurnosti

Istaknuto je da su Federalna uprava policije i policija Kantona Sarajevo dali izuzetan doprinos sigurnom održavanju manifestacija od značaja za Sarajevo, poput Nove godine na otvorenom i EYOF-a.

Gradski vijećnici donijeli su i odluku o davanju saglasnosti i ovlasti gradonačelniku i Pravobranilaštvu Grada Sarajeva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zgrade Željezničke stanice Bistrik u cilju pristupanja realizaciji projekta obnove i rehabilitacije historijske građevine, koja je 2006. proglašena nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka o utvrđivanju javnog interesa i pristupanju realizaciji projekta izgradnje skijaške staze na Trebeviću i pratećih objekata, a u cilju revitalizacije Trebevića i povećanja turističke ponude u Sarajevu.

Idejni koncept skijaške staze na Trebeviću podrazumijeva stazu, vertikalni transport (skijaški lift) i sistem vještačkog zasnježivanja, saopćeno je iz Gradske uprave.

Izvor: Agencije