Oglasi

Ministrica SAD: Rusi se neće mješati u izbore kao 2016.

SAD posjeduje obavještajne podatke da Rusija koristi društvene mreže kako bi stvorila "podijeljenost" među Amerikancima, tvrdi ministrica unutrašnje sigurnosti ove zemlje.
Nielsen kaže da bi lokalni zvaničnici trebali tražiti pomoć ukoliko im je neophodnaEPA

Ministarka unutrašnje bezbednosti SAD Kirstjen Nielsen izjavila je da nema naznaka da će Rusija sajber napadima uticati na novembarske izbore u SAD na način koji su to radili tokom američkih predsedničkih izbora 2016. godine.

Nielsen je rekla da SAD poseduju obaveštajne podatke da Rusija koristi društvene mreže kako bi stvorila "podeljenost" među Amerikancima, dodajući da bi lokalni zvaničnici trebalo da traže pomoć ukoliko im je neophodna, prenosi AP.

Trump: Rusija se nije miješala

Američki predsednik Donald Trump nastavlja da tvrdi da se Rusija nije mešala u predsedničke izbore 2016. godine, navodi AP, podsećajući da je i Rusija demantovala optužbe o mešanju.

Nielsen je, međutim, naglasila da optužbe protiv 12 ruskih obaveštajaca o mešanju u izbore pokazuju da SAD neće tolerisati nikakvo strano mešanje.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.