Ministrica autom naletjela na dijete, vozila bez važeće vozačke dozvole

Ministrica Žalac je platila kaznu od 67 evra, jer joj je istekla vozačka dozvola (Arhiva)

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvjestili su kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, čije ime i položaj policija ne navodi, nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnje dijete, koje je u nesreći zadobilo teže ozlijede.

“S obzirom na to da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna (oko 135 evra), odnosno 500 kuna (oko 67 evra) ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, navode iz policije.

U pripćenju se dodaje kako je nad Žalac na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje, te nije utvrđena prisutnost alkohola.

Banski dvori: Ni govora o ostavci Žalac

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila u vinkovačkoj ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca, podsjeća policija.

Navodi se i kako je do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno odnosno da je zadobilo “izolirane ozlijede potkoljenice” te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo, riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi, poručuju iz Banskih dvora.

Premijer Andrej Plenković telefonom je razgovarao s ministricom, potvrdili su Banski dvori koji vezano uz činjenicu da je ministrica osobni automobil vozila s nevažećom vozačkom dozvolom ističu da je kaznu za taj prekršaj podmirila odmah te dodaju kako je riječ o prekršaju koji nema veze sa samom nesrećom.

Iz Vlade ističu da je ministrica odmah po nesreći zaustavila automobil, pomogla unesrećenom djetetu, da je u kontaktu s njezinom obitelji, te će posjetiti djevojčicu u osječkoj bolnici.

Izvor: Agencije