Ministar spreman na ostavku zbog pada MiG-a

Nakon jučerašnjeg pada borbenog aviona MiG 21 nedaleko Zagreba, hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović poručio je kako je spreman podnijeti ostavku. Istovremeno, u Ministarstvu odbrane tvrde kako je sigurnost aviona neupitna, ali i da je potrebno što prije donijeti odluku o tome hoće li Hrvatska zadržati flotu borbenih aviona ili će čuvanje zračnog prostora povjeriti partnerima iz NATO-a.

Uzroke pada MiG-a 21 u narednih 30 dana istražit će osmeročlana komisija Ministarstva odbrane. Za sada se vjeruje da je riječ o tehničkom kvaru, no bez obzira na uzrok, ministar odbrane spreman je na odgovornost.

„Ja sam vam rekao da sam spreman podnijeti ostavku ako puška zašteka vojniku, jer sam ministar obrane, politička osoba i tako moram razmišljati“, kazao je Kotromanović.

Na pitanje: „Hoćete li podnijeti ostavku zbog moralne odgovornosti?“, on odgovara:

„Ja ću razgovarati sa svojim šefom i sačekao bih informacije povjerenstva i nakon toga ću vas izvijestiti.“

Odluka bez politiziranja

Hrvatska flota borbenih aviona raspolaže s ukupno 12 letjelica. U ovome trenutku četiri su ispravna, s time da jedan nema dozvolu za let zbog manjeg tehničkog problema. O načinu čuvanja zračnog prostora tek treba donijeti odluku. Uvođenje novog borbenog aviona, Hrvatsku bi godišnje koštalo više od 100 miliona eura – upola manje u slučaju ako bi za Hrvatsku to radila neka od zemalja NATO saveza.

„Mi tu moramo donijeti konsenzus, zajednički sjesti i donijeti odluku bez politiziranja što u budućnosti“, ističe ministar.

U sadašnjosti se pristupilo generalnom remontu i produženju životnog vijeka MIG-a 21, koji je, prema studijama, trebao biti povučen još prije četiri godine.

„S obzirom da je generalni remont u Ukrajini kasnio, mi smo produžili životni vijek MiG-ovima 21 da bi mogli u potpunosti izvršavati zadaće zaštite zračnog prostora. Kašnjenje remonta nas je onemogućilo da primimo avione s kojima bi vršili tu zaštitu“, govori Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Remont je, smatra ministar Kotromanović, zbog nedostatka novca u proračunu, bio jedino rješenje.

„Nismo, nažalost, jedina zemlja u kojoj padaju avioni. U Italiji je lani palo 19 aviona, ali ne želimo se na to vaditi. Mi svaki korak koji smo poduzeli u zadnje tri godine smo dobro protresali“, ističe on.

Nema straha kod pilota

Bez obzira na malobrojnost zračne eskadrile, u vojsci uvjeravaju da je sigurnost na visokoj razini.

„Nijedan pilot ne bi sjeo u neispravan helikopter, neispravan avion. Nijedan tehničar ne bi pustio neispravan avion ili helikopter u zrak. Tako da u sigurnosti mi držimo nivo, a kvarovi su uvijek mogući i to se događa tijekom leta“, navodi komandant Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Dražen Šćuri.

Bez obzira na jučerašnju nesreću, straha kod pilota nema.

„Svaki pilot, kada zatvori kabinu, ima samo jedan cilj – uspješno prizemljiti zrakoplov. Nema apsolutno nikakve sumnje u tehniku“, kaže pilot Zvonimir Milatović.

Njegov kolega Christian Jagodić kaže kako letenje uvijek nosi dio rizika, isto kao i u civilnoj avijaciji.

„Koliko god avioni bili novi, stari, ispravni uvijek nosi neki rizik. Ali mi smo školovani piloti profesionalci i radimo svoj posao“, dodaje.

Danas su MiG-ovi uspješno iz Zadra sletjeli u Zagreb, a hoće li i nastaviti čuvati zračni prostor iznad Hrvatske, ili će to umjesto njih raditi netko drugi, odluka će biti donesena za dvije godine, javlja iz Zagreba reporter Al Jazeere Ivan Čorkalo.

Izvor: Al Jazeera