Minhen kandidat za zimske Igre 2022.

Alpske discipline i natjecanja u skijaškim skokovima bi se održavala u Garmisch-Partenkirchenu (EPA)

Minhen, najveći grad njemačke pokrajine Bavarska, kandidirat će se za dobivanje domaćinstva Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, objavila je Njemačka konfederacija olimpijskih sportova.

Ovaj grad se kandidirao i za domaćinstvo zimskih Igara 2018. godine, ali je izgubio od južnokorejskog Pyeongchanga. Ponovna kandidatura formalno će se potvrditi nakon referenduma koji će biti održan 10. studenoga.

Budući da je Minhen 1972. godine bio domaćin ljetnih Olimpijskih igara, ukoliko bi za dvije godine dobio povjerenje članova Međunarodnog olimpijskog odbora za domaćinstvo Igara 2022. godine, postao bi prvi grad koji bi ugostio i ljetne i zimske Igre.

Almaty jedini protukandidat

Ako bi Minhen dobio domaćinstvo Igara, alpske discipline i natjecanja u skijaškim skokovima bi se održavala u Garmisch-Partenkirchenu, dok bi se natjecanja u skijaškom trčanju i biatlonu održavala u Ruhpoldingu.

Rok za podnošenje kandidature za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2022. godine je 14. studenoga, a do sada je kandidaturu predao samo kazahstanski Almaty.

Kandidature se još očekuju od Poljske, Ukrajine, Španjolske, Kine i Norveške.

Izvor: Agencije