Milojević uoči meča protiv Napolija: Zvezda je najveći klub na Balkanu

U utakmici petog kola C grupe Lige šampiona, fudbaleri Crvene zvezde večeras u 21 sat na stadionu San Paolo u Napulju igraju protiv Napolija.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred ovaj duel u Ligi šampiona, izjavio je da nema razloga za strah, dok trener Napolija Carlo Ancelotti kaže da veoma respektuje Crvenu zvezdu i da njegov tim ne očekuje lak zadatak u Napulju.

Milojević podsjeća da je u Bariju, udaljenom samo 260 kilometara od Napulja, Zvezda postala prvak Evrope 1991. godine.

“Ne može da se zaboravi šta je bilo u Bariju, sve generacije će se toga prisjećati. Niko se u Crvenoj zvezdi nikada nije plašio, niti će se plašiti. U suprotnom ne bismo bili ovdje… Respekt Napoliju, dobar tim ima, ali bez straha”, rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda ima probleme sa povredama, četvorica nisu doputovala u Italiju (Stojković, Savić, Čaušić i Boaći), a roviti su Milan Pavkov i Dušan Jovančić.

“Imamo kadrovskih problema posle meča s Liverpoolom. Pavkov je tu sa nama, kao i Jovančić, a pred meč vidjet ćemo koliko su spremni. Neka ostane tajna za italijanske novinare, koji vole sve da znaju, pa da sakrijemo i mi nešto”, uz osmjeh je poručio trener crveno-bijelih.

Trening fudbalera Crvene zvezde na stadionu San Paolo

Nakon Liverpoola poraslo samopouzdanje

Prema njegovim riječima niko se ne opterećuje zbog visokih poraza u Parizu i Liverpoolu.

“Ne opterećujem se time šta je bilo, to sam i prenio igračima. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji… Nadam se da će Zvezda i ubuduće biti učesnik ovog takmičenja”.

Milojević je dodao da ne zna da li je Zvezda podcijenjena, kao što je poručio trener Napolija, ali ga jeste citirao da je “fascinantni autsajder”.

“Ne gledamo kolike su nam šanse za prolaz. Najbitnije je da izađemo i pokažemo se u najboljem svjetlu. Zvezda je po meni najveći klub na Balkanu i želimo da budemo na mjestu na kome pripadamo. Hoću da uživamo i budemo ono što jesmo. Naše snove niko ne može da nam uzme, moramo da vjerujemo”.

Vezni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić optimista je uoči duela sa viceprvakom Italije.

“Utakmica protiv Liverpula ulila nam je samopouzdanje. Želimo ovdje da napravimo što bolji rezultat. I što da ne, da prođemo grupu”, navodi Srnić.

Kako je naglasio, najveća opasnost prijeti od Lorenza Insignea, koga je označio kao najboljeg igrača Napolija.

Trener Napolija Carlo Ancelotti kaže da veoma respektuje Crvenu zvezdu i da njegov tim ne očekuje lak zadatak u Napulju u utakmici Lige šampiona.

“Mislim da mnogi podcjenjuju Zvezdu, a ima dobar tim. Još uvijek su u igri za plasman u osminu finala. To najbolje govori o njima. Čeka nas važan meč, ali ne i odlučujućih. Moraćemo da budemo efikasni, jer će biti malo prostora u odbrani rivala”, rekao je Ancelotti i podsjetio da je Zvezda zasluženo pobijedila Liverpool u prošlom kolu.

“Očekujem organizovanu Zvezdu, sa dosta kontri i jasnom igrom. Da bismo pobijedili moramo da budemo defanzivno i ofanzivno na nivou”, rekao je.

PSG bez prava na poraz

Firmino pogađa za pobjedu Liverpoola u prvoj utakmici

U drugoj utakmici grupe C Paris Sait-Germain će na Parku prinčeva ugostiti Liverpool u utakmici koja bi mogla odlučiti putnika u osminu finala.

U prvoj utakmici na Anfieldu Daniel Sturridge i James Milner donijeli su domaćinu dva gola prednosti, nakon čega su Thomas Meunier i Kylian Mbapppe vratili Parižane u igru. U drugoj minuti sudijske nadoknade pobjedu Liverpoolu donio je Roberto Firmino.

Liverpool ima šest bodova iz dvije pobjede na domaćem terenu, dok je poražen na obje utakmice u gostima i ima bod više od PSG-a. Napoli također ima šest bodova dok Crvena zvezda ima četiri boda i još je u igri za prolazak u osminu finala. Ukoliko PSG bude poražen, a Napoli slavi protiv Crvene zvezde, gubi šansu za plasman u osminu finala. 

Borusiji dovoljan i bod

Borussiji iz Dortmunda večeras je dovoljan i bod protiv Club Bruggea za plasman u narednu rundu takmičenja, a prvo mjesto u grupi osiguraće ukoliko pobijedi, a Atletico u Madridu bude poražen od Monaca. Madrižani će u nareni krug ukoliko pobijede, a belgijanci to ne učine u Dortmundu.

Monako još uvijek ima šansu da završi na trećoj poziciji, ali će morati zaostatak za Bruggeom smanjiti ispod tri poena.

Tottenham i Inter za osminu finala

U grupi B Barcelona je već osigurala osminu finala, a za prvo mjesto u grupi trebaće joj bobjeda protiv PSV-a, ili remi ukoliko Inter, kojem je u večerašnjoj utakmici za nastavak takmičenja dovoljan i bod, ne pobijedi Tottenham

Tim iz Londona na svom terenu mora slaviti ukoliko želi zadržati šanse za plasman u narednu rundu.

Težak ispit za Galatasaray

Galatasaray večeras u Moskvi mora pobijediti Lokomotiv ukoliko želi ostati u borbi za prva dva mjesta u grupi D, dok bi domaći tim pobjedom zadržao priliku za plasman na treću poziciju, koja na proljeće osigurava učešće u Evropskoj ligi.

Schalke bi pobjedom u Portu osigurao prolaz dalje, dok je portugalskom timu dovoljan i bod ukoliko prvak Turske ne slavi u Moskvi.

sofa_embed(‘sofa-standings-embed-1465-17351’, window);

Izvor: Al Jazeera i agencije