Milanović o izborima: Šta ste tražili to ste dobili

Milanović kaže da je spreman saslušati svakoga ko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgađanje izbora, ali i dodaje da to neće ništa promijeniti (EPA)

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak tokom posjete Crnoj Gori da ne vidi razlog za odgađanje izbora koje je raspisao za 5. juli i ne zna pravni mehanizam kako da se to promijeni u demokratskoj državi.

Milanović je nakon sastanka sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju odgovarao na pitanja novinara koje je zanimalo kakvi su izgledi za odgađanje izbore zbog pojačanog broja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj. 

“Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi”, rekao je hrvatski predsjednik, prenijela je Hina.

“Iskreno govoreći, o tome nisam ni razmišljao i neću sada govoriti da sam sugerirao ili ukazivao na to da možda ovo nije bio najbolji termin raspuštanja Sabora, ali sad kada je raspušten moramo ići na izbore”, rekao je Milanović.

U intervjuu za dnevnik jedne hrvatske televizije prošloga mjeseca Milanović je rekao da ne misli kako je ovo najbolji trenutak za izbore, ali i dodao da je tako odlučeno i on to poštuje. 

Na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga ko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgađanje izbora, ali to neće ništa promijeniti.

‘Šta ste tražili to ste dobili’

“Ukoliko netko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi da se oni primijene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja, spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje”, rekao je hrvatski predsjednik.

“Izbori su 5. srpnja i nema tu cinizma: šta ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe”, rekao je Milanović.

Ranije u ponedjeljak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog pojave korona virusa kod učesnika teniskog turnira Adria Tour u Zadru da ne postoje indikacije zbog kojih bi se razmatralo pitanje odgađanja održavanja parlamentarnih izbora 5. jula.

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze korona virusom, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite. 

Izvor: Agencije