Milan i Juventus podijelili plijen

Nocerino (lijevo): Pogodio za vodstvo Milana (EPA)

Nogometaši Milana i Juventusa u subotu navečer su u velikom italijanskom derbiju odigrali neriješeno 1:1 na San Siru u 25. kolu Serie A i nastavili trku u dvoje za titulu prvaka Italije.

„Stara dama“ je tako i poslije jednog od najtežih gostovanja uspjela ostati jedini neporaženi tim u ligi, a prvoplasirani Milan je zadržao bod prednosti, uz utakmicu više od torinskog kluba.

„Rosonerri“ imaju razloga da budu ljuti na glavnog sudiju Paula Tagliaventa i linijskog arbitra Roberta Romagnolija koji nisu priznali pogodak Milanu u 25. minuti, kada je Muntari glavom poslao loptu barem pola metra preko linije gola Buffona.

Prethodno je Milan poveo u 15. minutu golom Nocerina, koji je presjekao dodavanje Bonuccija i udarcem sa distance, uz odbitak od leđa pomenutog defanzivca Juventusa, zatresao mrežu.

Domaćini su u nastavku branili prednost, a takvu su postavku gosti iskoristili u završnici, tako što je rezervista Matri u 83. minutu savladao golmana domaćih.

Dva gola Palacija

Juventus je utakmicu završio sa igračem manje, jer je Vidal u 89. minutu zaradio crveni karton.

U drugom subotnjem duelu, Genoa i Parma su remizirali 2:2. Gosti su vodili sa 2:0 golovima Gobbija (6.) i Floccarija (53), da bi bod domaćinu izborio Palacio sa dva pogotka (78., 90+6).

Rezultati 25. kola: Genoa – Parma 2:2, Milan – Juventus 1:1.

Nedjelja: Atalanta – Roma, Cagliari – Lecce, Catania – Novara, Chievo – Cesena, Siena – Palermo, Bologna – Udinese, Lazio – Fiorentina, Napoli – Inter.

Poredak: Milan 51, Juventus 50, Udinese 42, Lazio 42, Roma 38, Napoli 37, Inter 36, Palermo 34, Cagliari 31, Genoa 31, Catania 30, chievo 30, Parma 29, Atalanta 28, Fiorentina 28, Bologna 28, Siena 23, Lecce 21, Novara 17, Cesena 16.

Izvor: Agencije