Oglasi

Michelle Obama prodala dva miliona primjeraka memoara

Knjiga 'Becoming', koja se pojavila u knjižarama 13. novembra, izdata je u tiražu od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu.
Bivša prva dama je u jeku promotivne turneje, s gošćama među kojima su Oprah Winfrey i Reese WitherspoonEPA

Knjiga bivše prve dame Michelle Obama’s Becoming prodaje se tempom rijetko viđenim za memoare ili za bilo koju knjigu koja nije iz domena literature.

Kombinirana prodaja knjige u tvrdom povezu, e-knjige i audio verzije u SAD-u i Kanadi nadmašila je dva miliona primjeraka u prvih 15 dana, objavila je izdavačka kuća Crown Publishing.

Poređenja radi, za memoare bivše prve dame Hillary Rodham Clinton’s  Living History trebalo je mjesec dana da se prodaju u milion primjeraka.

Knjige bivših predsjednika

Za knjigu bivšeg predsjednika Georgea W. Busha Decision Points trebalo je nekoliko sedmica da bude prodana u dva miliona primjeraka.

Knjiga bivšeg predsjednika Billa Clintona My Life brzo je prodana u milion primjeraka, ali joj je trebalo znatno duže da dostigne cifru od dva miliona.

Knjiga Becoming, koja se pojavila u knjižarama 13. novembra, ima tiraž od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu.

Bivša prva dama u jeku promotivne turneje, s gošćama među kojima su Oprah Winfrey i Reese Witherspoon, prenosi AP.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.