Michel Platini nakon saslušanja pušten iz pritvora

Saslušanje Michela Platinija dio je preliminarne istrage o dodjeli domaćinstava za SP 2018. i 2022. godine (Arhiva)

Nekadašnji predsjednik Evropske nogometne asocijacije – UEFA Michel Platini pušten je u utorak navečer iz pritvora, nakon više sati ispitivanja u istrazi o malverzacijama prilikom dodjeljivanja domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Platinijev advokat William Bourdon rekao je kako mu je pritvor ukinut i osudio to što se digla “velika buka ni zbog čega”.

Platini je po izlasku iz ureda sudske policije za borbu protiv korupcije rekao da je pozvan da dođe slobodno na razgovor i da ga je policija po dolasku odjednom pritvorila.

‘Ne osjeća da ima veze s aferom’

“Bilo je dugo”, rekao je Platini i dodao kako su ga pitali o Evropskom prvenstvu 2016. godine, Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, o PSG-u i Svjetskoj nogometnoj asocijaciji – FIFA.

On je kazao da je bio miran, jer ne osjeća da ima veze s bilo kakvom aferom, a ovo navodno nije prvi put da su ga ispitivali u ovom slučaju.

Njegovo saslušanje dio je preliminarne istrage o dodjeli domaćinstava za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. i 2022. godine.

Izvor: Agencije