Oglasi

Michel: Jača Evropska unija za jači Zapadni Balkan

Podržavamo šest partnera sa Zapadnog Balkana u njihovoj transformaciji i integraciji, poručio je predsjednik Evropskog vijeća.
Charles Michel: Potvrdili smo evropsku perspektivu zemalja Zapadnog BalkanaEPA

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel se u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda založio za jaču i autonomniju Evropsku uniju, koja može pomoći i drugima da budu čvršći, uključujući Zapadni Balkan.

"Evropska unija je akter mira i napretka, koji želi mobilizirati svoj utjecaj i snagu da i druge učini jačima. Mi podržavamo šest partnera sa Zapadnog Balkana u njihovoj transformaciji i integraciji. Potvrdili smo i njihovu evropsku perspektivu", poručio je Michel.

Univerzalne vrijednosti

U svom govoru pred UN-om naglasio je da je Unija osnovana, poput UN-a, na principima miroljubive saradnje, zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda, prenosi Tanjug.

"Evropska unija brani međunarodni poredak zasnovan na pravilima i saradnju zasnovanu na univerzalnim vrijednostima", zaključio je Michel.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.