Michael Schumacher na tajnom tretmanu u bolnici u Parizu

Bolnica Georges Pompidou u Parizu u koju je MIchael Schumacher navodno primljen (Reuters)

Legendarni višestruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher primljen je u bolnicu u Parizu zbog “tajnog tretmana”, prema novoobjavljenom izvještaju.

Sedmerostruki svjetski prvak je u skijaškoj nesreći 2013. godine u francuskim Alpama pretrpio ozbiljne ozljede glave i od tada nije viđen u javnosti.

Novine Le Parisien objavile su da je Schumacher u pratnji osiguranja primljen u bolnicu Georges-Pompidou u Parizu, ne citirajući izvore.

Francuske novine tvrde da će 50-godišnji Nijemac biti podvrgnut tretmanu koji se temelji na transfuziji matičnih stanica, a koji će izvršiti francuski liječnik Philippe Menasche.

Pozivajući se na pravila o zaštiti privatnosti, bolnica nije komentarisala informaciju, a nije to učinila niti dugogodišnja Schumacherova menadžerica Sabine Kehn.

O Schumacheru brine 10 članova osiguranja

Citirajući neimenovane izvore, Le Parisien tvrdi da je Schumacher već pet puta bio u bolnici Georges-Pompidou, svaki put pod lažnim imenom, te da ga je liječio manji tim liječnika.

O Schumacheru, kako se navodi, brine 10 članova osiguranja.

Nakon nesreće na Alpama, Schumacher je jedno vrijeme bio u indiciranoj komi. Od septembra 2014., liječi se u kući na obali Ženevskog jezera.

Njegova porodica brine o zaštiti Schumacherove privatnosti, a gusta šuma oko vile sa visokim zidovima, štiti ga od upada obožavatelja i novinara.

Schumacher je najuspješniji vozač o historiji automoto sporta, sa rekordnom 91 pobjedom u Formuli 1, te sedam naslova šappiona.

Izvor: Agencije