Oglasi

Meta: Sporazum Beograda i Prištine jača stabilnost regije

Meta snažno podržava dijalog i postizanje sporazuma Beograda i Prištine kao i realiziranje dogovora Makedonije i Grčke.
Meta kaže da Albanija nije dio dijaloga Beograda i PrištineEPA

Predsjednik Albanije Ilir Meta izjavio je kako snažno podržava dijalog i postizanje sporazuma Beograda i Prištine kao i realiziranje dogovora Makedonije i Grčke jer bi to "ojačalo stabilnost i donijelo olakšanje regiji".

"Nadamo se da će dogovor Beograda i Prištine biti postignut na dobar i održiv način i da će dogovor Makedonije i Grčke biti realiziran. Balkan je patio tijekom godina i trebalo bi to prekinuti", rekao je Meta za list Danas.

Na pitanje, kako gleda na pregovore Beograda i Prištine i tko je odgovoran za zastoj u pregovorima, Meta je odgovorio da "snažno podržava dijalog i postizanje dogovora".

Potrebna normalizacija odnosa

"Potrebna je normalizacija odnosa Srbije i Kosova i da se pomogne Srbiji i Albaniji da žive na normalan način, bez stresa i neizvjesnosti", kazao je Meta.

Po njegovim riječima, Albanija nije dio dijaloga Beograda i Prištine, jer Kosovo ima izabrane institucije koje bi trebale biti dio dogovora.

"Mislim da bi dogovor Beograda i Prištine ojačao regionalnu stabilnost i donio olakšanje regiji", naglasio je Meta, prenosi RTCG.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.