Meta: Političari moraju proći test mentalnog zdravlja

Ilir Meta
Ilir Meta je, govoreći o političkoj krizi u Albaniji, rekao da je spreman uraditi test na narkotike (EPA)

Predsjednik Albanije Ilir Meta upozorio je u utorak da višemjesečna politička kriza u toj zemlji zahtijeva rješenje i poručio da je u interesu Albanaca koji žele ostvariti svoje pravo na izbor da opći izbori, uključujući predsjedničke, budu održani 13. listopada.

On je rekao kako je spreman suočiti se sa socijalistima aktualnog premijera Edija Rame, koji su, kako kaže, već otvorili procedure za njegovo smjenjivanje.

“Kandidirat ću se za predsjednika, a Rama neka objavi kandidaturu koga želi, i to će riješiti ovu krizu”, kazao je Meta, prenosi Tanjug prištinsku Gazetu Express.

On je rekao kako ne traži da Rama ode s premijerske pozicije, ali je istaknuo da u Albaniji postoji “paralelna država”.

Zahvalan je, kazao je, Albancima koji nisu upali u zamku građanskog sukoba.

‘Potpuno zarobljavanje države’

“To nije nova zamka, to je zaplet koji nije utemeljen na principima demokracije, niti na vrijednostima Europske unije i NATO-a, kojima je u srcu demokracija. To je zamka utemeljena na principima ‘dubokog stanja’, čiji je cilj potpuno zarobljavanje države”, rekao je Meta.

Predsjednik Albanije izjavio je da albanski političari, posebno oni koji se nalaze na najvišim državnim funkcijama, trebaju proći kroz test stanja mentalnog zdravlja.

On je rekao da je osobno spreman uraditi test na narkotike.

“Oni koji pretendiraju biti na političkim funkcijama, posebice oni koji su na čelu najvažnijih državnih institucija, obvezno moraju proći test stanja mentalnog zdravlja”, kazao je Meta, a prenijeli albanski mediji.

Izvor: Agencije