Messi suspendiran na tri mjeseca

Razočaran suđenjem i organizacijom turnira, odbio je i primiti medalju za treće mjesto koju su „Gaučosi“ osvojili nakon pobjede protiv Čilea (EPA)

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi suspendiran je na tri mjeseca nakon što je optužio Južnoameričku nogometnu federaciju (CONMEBOL) za korupciju, prenose agencije.

Messi je nakon argentinskog poraza od Brazila u polufinalu Copa Americe izjavio kako je kontinentalno prvenstvo Južne Amerike namješteno kako bi ga osvojio Brazil.

Razočaran suđenjem i organizacijom turnira, odbio je i primiti medalju za treće mjesto koju su „Gaučosi“ osvojili nakon pobjede protiv Čilea.

„Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil“, poručila je zvijezda argentinske reprezentacije i španske Barcelone.

Novčana kazna

Najboljeg nogometaša svijeta je CONMEBOL zbog ovih izjava suspendirao na tri mjeseca, a mora platiti i 45.000 eura kazne.

Messijeva suspenzija traje do 3. novembra, a zbog kazne će propustiti tri prijateljske utakmice reprezentacije Argentine protiv Čilea, Meksika i Njemačke.

Također, argentinski majstor će propustiti i prvu utakmicu nacionalnog tima u kvalifikacijama za SP 2022. godine zbog crvenog kartona koji je dobio u utakmici za treće mjesto Copa Americe protiv Čilea.

Izvor: Agencije