Oglasi

Merkel smjenjuje direktora službe sigurnosti

Njemačka kancelarka smatra da se Hans-Georg Maassen miješao u svakodnevnu politiku, prenosi dnevnik 'Welt'.
Hans-Georga Maassena je podržavao ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst SeehoferEPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel donijela je odluku da smijeni direktora unutrašnje službe sigurnosti Hansa-Georga Maassena, jer smatra da se on miješao u svakodnevnu politiku, javlja dnevnik Welt.

Stranke okupljene oko Kršćansko-demokratske unije Angele Merkel raspravljat će u utorak o Maassenovoj budućnosti, prenosi Reuters.

Maassen je bio izložen kritikama jer je iznio sumnje u autentičnost videosnimka u kojem se vide demonstranti krajnji desničari kako jure migrante, nakon ubistva jednog Nijemca.

Seehofer podržao Maassena

Socijaldemokrate su tražile da Maassenu "vide leđa", ali njega je podržavao ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Seehofer.

"Seehofer mi je rekao da ako ja padnem, onda će i on pasti", rekao je Maassen, a Welt navodi da je on to izjavio u četvrtak grupi konzervativnih političara.

Glasnogovornik Vlade odbio je komentirati navode 'Welta'.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.