Oglasi

Merkel: Preispitat ćemo Maassenovu situaciju

Hans-Georg Maassen je smijenjen 18. septembra sa dužnosti šefa unutrašnje sigurnosti Njemačke.
Hans-Georg Maassen će raditi na novoj poziciji u Ministarstvu unutrašnjih poslovaEPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da i ona i njeni koalicioni partneri žele pronaći rješenje skandala s direktorom službe unutrašnje sigurnosti Njemačke Hans-Georg Maassenom.

"Dogovorili smo se da preispitamo situaciju. Želimo doći do zajedničkog i održivog rješenja, a to ćemo uraditi tokom vikenda", rekla je Merkel, prenosi Reuters.

Maassen je smijenjen 18. septembra sa dužnosti šefa unutrašnje sigurnosti Njemačke zbog sukoba s kancelarkom Merkel u vezi s antimigrantskim nasiljem u zemlji.

Maassen bio izložen kritikama

Kabinet Angele Merkel ranije je saopćio da je Maassen smijenjen i da će raditi na novoj poziciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Socijaldemokratska partija Njemačke i pojedini članovi kancelarkine Kršćansko-demokratske unije tražili su da Maassen bude otpušten zbog stava prema krajnjoj desnici.

Maassen je bio izložen kritikama zbog toga što je iznio sumnje u autentičnost videosnimka u kojem se vide demonstranti, krajnji desničari, kako jure migrante nakon ubistva jednog Nijemca.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.