Oglasi

Mercedes-Benz povlači više od 660.000 vozila

Proizvođač automobila Mercedes-Benz najavio je povlačenje više od 660.000 vozila sa tržišta u Kini zbog mogućeg curenja motornog ulja.
Većina spornih vozila su proizvedena u fabrikama u Kini, a proizvođač će kupcima besplatno zamijeniti sporni dioEPA - Ilustracija

Proizvođač automobila Mercedes-Benz najavio je povlačenje više od 660.000 vozila sa tržišta u Kini zbog mogućeg curenja motornog ulja.

Uprava za analizu tržišta Kine ranije je saopćila da je utvrđeno da bi moglo doći do oštećenja dihtunga koje bi moglo izazvati curenje ulje pri paljenju motora za vrijeme hladnoće, prenosi Anadolija.

Kineska novinska agencija Xinhua je objavila da će povlačenje 668.954 automobila Mercedes-Benza s kineskog tržišta početi 18. decembra.

Modeli vozila

Povlačenje je najavljeno za više modela vozila koja su proizvedena u periodu od 2013. do 2017. godine, uključujući i C-class, E-class, V-class, GLK-class, CLS-class, SLC-class, GLC SUV i VS20 VITO.

Većina tih vozila su proizvedena u fabrikama u Kini, a proizvođač će kupcima besplatno zamijeniti sporni dio.

Uporedo s tim, u toku je povlačenje 4.653 Mercedesa sedana G-class kod kojih je utvrđena neregularnost kod mehanizma brave za sigurnost djece.

To su vozila koja su proizvedene tokom prethodnih dviju godina.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.