Memoari Michelle Obama prodani u tri miliona primjeraka

Knjiga 'Becoming', koja se pojavila u knjižarama 13. novembra, ima tiraž od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu (EPA)

Prodaja memoara bivše prve dame SAD-a Michelle Obama dostigla je, za sada, tri miliona primjeraka i njena turneja promocije knjige bit će produžena do maja sljedeće godine.

Knjiga Becoming, objavljena prije četiri sedmice, našla se među najbrže prodatim knjigama iz oblasti dokumentarne literature i već je među najbolje prodavanim političkim memoarima svih vremena, prenijela je agencija AP.

Michelle Obama imat će sljedeće godine 21 promociju, od čega šest u Evropi, a njena turneja bit će završena 12. maja u Nashvilleu, Tennessee.

Michelle Obama(54) je, između ostalog, otkrila da je prije 20 godina imala spontani pobačaj i da su ona i njen suprug, bivši američki predsjednik Barack Obama, začeli svoje dvije kćerke vještačkom oplodnjom.

On je opisala kako se par borio s neplodnošću, a dio knjige posvećen je početku veze i braka s Barackom.

Tiraž od 3,4 miliona

Knjiga Becoming, koja se pojavila u knjižarama 13. novembra, ima tiraž od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu.

Kombinirana prodaja knjige u tvrdom povezu, e-knjige i audio verzije u SAD-u i Kanadi nadmašila je dva miliona primjeraka u prvih 15 dana, objavila je ranije izdavačka kuća Crown Publishing.

Poređenja radi, za memoare bivše prve dame Hillary Rodham Clinton Living History trebalo je mjesec dana da se prodaju u milion primjeraka.

Izvor: Agencije