Mektić: Thompson širi mržnju i otvara ratne rane

Dragan Mektić: Može Thompson sada pjevati o ljubavi koliko hoće... (Arhiva)

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je u četvrtak kako je osiguranje skupa podrške hrvatskim optuženici u Hagu, koji u večernjim satima treba biti održan u Mostaru, posao za lokalnu policiju, koja poduzima sve potrebne mjere, ali je kazao kako je, po njegovom ličnom sudu, nastup osoba poput Marka Perkovića Thompsona potpuno nepotreban u okolnostima kakve vladaju u Bosni i Hercegovini.

Ministar sigurnosti je Thompsona  opisao kao osobu koja širi mržnju i otvara ratne rane.

“Može on [Thompson] sada pjevati o ljubavi koliko hoće, ali ja se sjećam njegove pjesme Jasenovac i Gradiška Stara. To je morbidna fašistička pjesma”, kazao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Dodatne podjele i sukobi

Ocijenio je kako ikonografija koja prati nastupe poput Thompsonovih samo stvara dodatne podjele i potiče sukobe među ljudima, što je u Bosni i Hercegovini poseban problem.

“To je nepotrebna ikonografija nama koji smo izašli iz rata i nastojimo zaliječiti naše traume”, kazao je bh. ministar sigurnosti.

Mostarski skup i koncert podrške šesterici ratnih čelnika bivše samozvane hrvatske republike Herceg-Bosne, koji čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, organizira udruga pod nazivom “Hrvatsko srce”.

Predstavnici udruge su odbacili optužbe za širenje mržnje i netrpeljivosti, uključujući i kritike i upozorenja Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Agencije