Oglasi

Mektić: Nijedan odlazak iz BiH na strana ratišta od 2016.

Ministar sigurnosti BiH kaže da od početka 2016. niko iz te države nije otišao na strana ratišta.
Mektić kaže da se ne čini ništa da se riješe kriminalne afere u BiHFena - Arhiva

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je da u ovoj i prošloj godini, zahvaljujući preduzetim mjerama, nije zabilježen nijedan odlazak državljana BiH na strana ratišta, kao ni ozbiljnija teroristička prijetnja.

Mektić je istakao da korupcija i političke krize usporavaju BiH na putu ka Evropskoj uniji i naveo da je primarni cilj uspostavljanje i jačanje vladavine prava, u čemu očekuje pomoć EU-a i drugih međunarodnih institucija.

Borba protiv terorizma

Mektić je to rekao na sastanku sa parlamentarnom delegacijom Italije, koju je predvodio predsjednik Komisije za vanjske poslove Donjeg doma italijanskog parlamenta Fabricio Cicchitto.

Oni su razgovarali o borbi protiv terorizma, sigurnosnim izazovima, aktuelnoj političkoj saradnji, kao i budućim pravcima saradnje dvije zemlje, prenijela je Fena.

Na sastanku ministrice odbrane BiH Marine Pendeš s parlamentarnim izaslanstvom Italije i predstavnicima Ambasade Italije u toj zemlji izražena je podrška Italije na putu BiH ka NATO-u i Evropskoj uniji.

Pored parlamentarnog izaslanstva sastanku su prisustvovali i ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i prvi sekretar Ambasade Alberto Comito, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.