Mediji: Zukorlić dobio osiguranje, ISIL mu prijetio smrću

Na jednom od portala pod kontrolom ISIL-a poziva se na smrt Muamera Zukorlića (Tanjug)

Narodni zastupnik i predsjednik Odbora za obrazovanje Skupštine Srbije Muamer Zukorlić dobio je službeno osiguranje zbog prijetnji likvidacijom, koje mu je posredstvom društvenih mreža uputila oružana grupa Islamska država Irak i Levant.

Proteklih godina spisak štićenih osoba je prepolovljen, ali je Zukorlić jedan od rijetkih koji su dodani na spisak, navodi beogradski dnevni list Blic i, pozivajući se na neimenovani izvor, dodaje da je povod za osiguranje poziv na njegovu likvidaciju.

Na portalu Rumi, koji je pod kontrolom ISIL-a, objavljen je tekst u kojem se poziva na smrt Zukorlića, ali i još nekoliko vjerskih autoriteta iz Bosne i Hercegovine.

Službe ozbiljno shvatile prijetnje

“Pretnje Zukorliću nadležne srpske službe su ozbiljno shvatile, zato je i dobio službeno obezbeđenje. Pitanje je do kada će ono trajati, jer u većini slučajeva je mnogo lakše dati nekome obezbeđenje nego ga posle povući. Takva odluka povlači veliku odgovornost pošto se i donosi na osnovu ozbiljnih procena. Druga je stvar što neki obezbeđenje shvataju kao statusni simbol, pa te ljude koriste i kao nosače”, navodi neimenovani izvor Blica.

Kako list navodi, tu informaciju potvrdio je i sam Zukorlić.

“Obezbeđenje sam dobio zbog ugrožene bezbednosti, zbog pretnje ubistvom ISIL-a. Preteći videoklip objavljen je putem Facebooka”, rekao je Zukorlić.

Izvor: Agencije