Mediji: Trumpova sekretarica dala ostavku zbog otkrivanja informacija

Trumpova administracija naročito je osjetljiva kada osoblje otkriva lične informacije medijima (EPA)

Lična sekretarica američkog predsjednika Donalda Trumpa, Madeleine Westerhout, podnijela je u četvrtak ostavku nakon što je novinarima otkrila informacije o Trumpovoj porodici, objavili su američki mediji, prenosi agencija Hina.

Neočekivan odlazak Westerhout uslijedio je nakon što je Trump saznao da je novinarima neslužbeno govorila o njegovoj porodici i Bijeloj kući tokom predsjednikovog nedavnog radnog odmora u New Jerseyu, objavio je New York Times pozivajući se na neimenovani izvor.

Kasnije su CNN i Politico također izvijestili o njenom odlasku ne navodeći izvore, prenosi Hina.

CNN piše da je Westerhout nije jasno dala novinarima do znanja da su njeni komentari ‘off the record’ pa je jedan novinar otkrio Bijeloj kući o čemu su razgovarali.

‘Čuvarica vrata’

Ured Westerhout nalazio se ispred Ovalnog ureda, a Madeleine je opisana kao ‘čuvarica vrata’ u američkim medijima. Bila je Trumpova lična sekretarica od početka njegovog mandata.

Trumpova administracija posebno je osjetljiva kada osoblje otkriva lične informacije medijima, a predsjednik se okrenuo protiv dužnosnika i novinara zbog izvještaja o aferama u Bijeloj kući.

Bivši dužnosnik nazvao je “bliskim” odnose Trumpa i Westerhout, piše CNN i dodaje da je pričanje o njegovoj porodici “crvena linija”.

Westerhout nije bila zaposlenica na visokoj funkciji, ali svojim se odlaskom smješta na dugačak popis dužnosnika koji su odstupili od 2016. otkad je Donald Trump izabran za američkog predsjednika.

Izvor: Agencije