Mediji: Srpski pilot prizemljio avion nakon eksplozije

Putnički avion prinudno je sletio u Somaliji nakon eksplozije koja je napravila rupu u trupu aviona, pet minuta nakon polijetanja.

Beogradski list Blic piše da je avion upravljao Vladimir Vodopivec, 64-godišnji pilot iz Beograda. On je uspio bezbjedno spustiti avion sa 74 putnika i članova posade.

“Pola sata pošto smo poleteli sa aerodroma u Somaliji, na 3.300 metara visine začula se strašna eksplozija. Putnici su počeli da viču, a ja sam se odmah vratio na aerodrom. Na sreću, niko nije teže povređen”, ispričao je Vodopivec svom prijatelju iz Beograda, prenosi Blic koji i objavljuje i fotografije oštećenog aviona na čijem je trupu, kod desnog krila, eksplozija napravila rupu veličine tri prozora.

Dvoje ljudi je povrijeđen u incidentu koji se desio tokom leta za Djibouti, na 3.000 metara visine iznad Mogadishua.

Fotografije koje su nastale nakon slijetanja pokazuju veliku rupu na trupu aviona, iznad krila.

Awale Kullane, somalski ambasador u Ujedinjenim narodima, objavio je videosnimak situacije nastale nakon eksplozije. U snimku se vidi kako iz plafona vise maske za kisik i jako strujanje zraka kroz kabinu aviona.

Putnici su sjedili mirno.

“Čuli smo jak zvuk i nismo mogli vidjeti ništa od dima nekoliko sekundi. Nakon što se dim razišao, vidjeli smo da nedostaje dio aviona”, napisao je Kullane.

Somalske vlasti istražuju incident i nije poznat uzrok eksplozije.

Izvor: Al Jazeera