Oglasi

Mediji: Rezervna vojska Austrije na granici sa Slovenijom

Mjera je povezana sa situacijom u vezi s pandemijom korona virusa i s ilegalnim migracijama.
Austrija, Granica, VojniciAustrija je sredinom aprila pozvala u službu pripadnike aktivne rezerve kako bi pomogli pripadnicima policijeEPA - Arhiva

Austrija je, sukladno ranijim planovima, počela s raspoređivanjem pričuvnog sastava vojske na svojim granicama, a mjera je povezana sa situacijom vezi s pandemijom korona virusa i s ilegalnim migracijama.

Austrija je sredinom travnja, tijekom pandemije korona virusa, pozvala u službu pripadnike aktivne pričuve austrijske vojske kako bi te formacije pomogle pripadnicima policije.

Vojnici s djelovanjem na granici počinju ovih dana, navode slovenski mediji, koji se pozivaju na informacije iz Austrije, prenosi Hina.

U austrijskoj južnoj pokrajini Koruškoj, dijelom prema slovenskoj granici, vojnici iz pričuvnog sastava počet će s vježbom i djelovanjem u četvrtak, a u Štajerskoj su uključeni u kontrolu granice od utorka.

Provođenje sigurnosnih zadataka

Ti će vojnici policiji pomagati i na granicama sa Slovačkom i Mađarskom, i to u provođenju sigurnosnih zadaća na područjima gdje su prisutne migracije ili rizik od širenja bolesti COVID-19.

Na terenu bi trebali biti prisutni – ovisno o razvoju situacije – približno dva mjeseca, tvrde slovenski mediji, pozivajući se na izvore iz Austrije.

O razvoju situacije s epidemijom ovisi hoće li razdoblje uključenja tih postrojbi na granici biti produljeno, rekla je ministrica obrane Klaudia Tanner.

Slovenski mediji dodaju da je to prvi put od osnutka Republike Austrije da je u čuvanje granice uključena vojska.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.