Oglasi

Mediji: Potvrđene presude za 'vlak smrti' u Rudinama

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je zatvorske kazne Ivici Medaku i Ivici Bazini, dok su ostali oslobođeni zbog nedostatka dokaza.
Rudine, Vlak, Voz, Željeznička nesrećaU najvećoj željezničkoj nesreći u novijoj hrvatskoj povijesti poginulo je šest osoba, a 55 je ozlijeđenoAl Jazeera - Arhiva

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je presudu koju je splitski Županijski sud donio u slučaju velike željezničke nesreće koja se krajem srpnja 2009. dogodila u Rudinama kada je nagibni vlak izletio s tračnica, pri čemu je šestero putnika poginulo, a 55 ih ozlijeđeno.

Prema pisanju medija, Vrhovni sud je potvrdio zatvorske kazne bivšem šefu ekologije HŽ Infrastrukture Ivici Medaku kojemu je zatvorska kazna u trajanju od četiri godine sada postala pravomoćna i trogodišnju zatvorsku kaznu Ivici Bazini, stručnom konzultantu iz tvrtke Intrade koji je trebao izraditi prskalicu kojom se retardant TG 300 posipao po tračnicama, prenosi Hina.

Najveća željeznička nesreća u novijoj hrvatskoj povijesti

Potvrđena je i presuda prema kojoj su zbog nedostatka dokaza optužbe oslobođeni direktor tvrtke Intrade Ivan Tomašković, voditelj protupožarne zaštite HŽ-a Split Drago Rogulj i vatrogasac DVD-a Stružac Branko Tišljar. 

Najveća željeznička nesreća u novijoj hrvatskoj povijesti, kojoj su mediji dali naziv "vlak smrti", dogodila se 24. srpnja 2009. godine u Rudinama, kada je nagibni vlak koji je prometovao na liniji Zagreb-Split izletio s tračnica.

Optužnica je podignuta godinu dana nakon nesreće, a tri godine kasnije je objavljena presuda na koju su se žalili ne samo optuženici, već i tužitelji.

Sporni retardant

Sudsko vijeće splitskog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Damira Romca tada je Medaka i Bazinu proglasilo krivim zbog sudjelovanja u nabavi i uporabi retardanta TG-300, čije je nanošenje na tračnice, po mišljenju suda, uzrokovalo nesreću.

U retardante se uvrštava svako sredstvo koje usporava ili sprečava širenje vatre, a željeznice ga koriste kako bi spriječile požare izazvane iskrenjem pri trenju kotača o tračnice.

Ivan Tomašković, Drago Rogulj i Branko Tišljar bili su oslobođeni krivnje za teško kazneno djelo protiv sigurnosti ljudi počinjeno iz nehata.

Obiteljima poginulih putnika Hrvatske željeznice isplatile su 3,9 milijuna kuna (514.432 eura), a ozlijeđenima 1,2 milijuna kuna (158.261 eura).

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.