Mediji: Policija radi na slučaju bivše firme Kujundžićeve supruge

Milan Kujundžić
Kujundžić tvrdi da je njegovom odlasku prethodio orkestrirani medijski napad potaknut grupacijskim interesima (Al Jazeera)

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je, kako su naveli mediji, naložilo policiji da počne prikupljati dokumentaciju o imenovanju likvidatora “Zidnog vrta”, bivše tvrtke supruge smijenjenog ministra zdravstva Milana Kujundžića, prenosi agencija Hina.

Portal Telegram objavio je kako je dobio potvrdu predsjednika zagrebačkog Trgovačkog suda da je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo dokument s odlukom o imenovanju likvidatora “Zidnog vrta”, dok je policija po neslužbenim podacima počela po nalogu Državnog odvjetništva prikupljati dokumentaciju o poslovanju Tatjane Kujundžić.

Likvidator te tvrtke bio je Jure Marušić čija je tvrtka “Mar Delta” godinu ranije financirala predsjedničku kampanju Milana Kujundžića s 10.000 kuna (1.350 eura), objavio je u ponedjeljak Jutarnji list, čijoj je novinarki Marušić rekao da ga je Trgovački sud u Zagrebu imenovao za likvidatora “Zidnog vrta”, a to što je njegova tvrtka godinu ranije donirala Kujundžića s tim nema veze pa nema govora o sukobu interesa.

Plenković: Nije se mogao fokusirati na zdravstvo

Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića s mjesta ministra zdravstva jer se, kako je rekao, “u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu”.

Plenković je rekao kako je s Kujundžićem obavio razgovor u ponedjeljak, istaknuo važnost Ministarstva zdravstva i teme koronavirusa, a da je ministar bio fokusiran na neke druge teme u posljednje vrijeme te je zato odlučio razriješiti ga.

“Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije koronavirusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva niti s onim što on radi i zato sam odlučio razriješiti ga”, izjavio je Plenković.

Kujundžić: Orkestrirani medijski napad

Smijenjeni ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je u priopćenju da je njegovom odlasku prethodio orkestrirani medijski napad potaknut grupacijskim interesima, a da je povod njegova imovinska kartica.

Afera s nekretninama koje se vežu uz sada već bivšeg hrvatskog ministra zdravstva pokrenuta je nakon otkrića njegove nepravilno popunjene imovinske kartice i neprijavljene imovine.

Ustrajao je u tvrdnji da se radilo samo o formalnoj nomotehničkoj omaški kod ispunjavanja imovinske kartice, pri čemu je točno naveo sve svoje nekretnine, ali nije precizno naveo broj kvadrata, prenosi Hina.

Izvor: Agencije