Mediji: Paddock računao rastojanje i putanju od hotela do publike

Las Vegas, Napad, Policija
Paddock je s prozora 32. kata hotela pucao na publiku okupljenu na koncertu i ubio 58, a ranio više od 500 osoba (AP)

U hotelskoj sobi Stephena Paddocka, koji je optužen za najsmrtonosniju pucnjavu u modernoj povijesti Sjedinjenih Američkih Država, pronađena je rukom napisana bilješka s proračunima o rastojanju i putanji od 32. kata hotela do publike na koncertu, priopćio je izvor dobro upućen u istragu.

U njegovoj sobi pronađen je arsenal oružja, sve je nadgledao kamerama, ali nađena je i bilješka s ‘proračunima’, rekao je taj izvor, a prenosi CNN.

Bilješka je pronađena zajedno s arsenalom oružja, streljivom i tijelom napadača.

Ubio najmanje 58, ranio stotine osoba

Policija vjeruje da je Paddock izvršio samoubojstvo prije nego što je policija uspjela upasti u njegovu sobu, a motiv napada i dalje je nepoznat.

Paddock je 1. listopada s prozora 32. kata hotela “Mandalay Bay” u Las Vegasu pucao na publiku okupljenu na koncertu na otvorenom i tom prilikom ubio 58, a ranio više od 500 osoba.

Napadač je imao arsenal od najmanje 42 komada oružja, objavila je nedavno američka policija, koja traga za motivom napada.

Napadač je imao kamere kojima je nadgledao situaciju izvan hotelske sobe odakle je i pucao, izvijestila je nedavno policija.

Kamerama nadgledao situaciju

Šerif Las Vegasa Joseph Lombardo rekao je prije nekoliko dana da je Paddock postavio kamere kako bi mogao vidjeti dolazi li ga netko uhititi.

Kameru je postavio na vrata sobe i na stol za posluživanje u hodniku pored svoje sobe.

Također je prebacio 100.000 dolara na račun u drugoj zemlji.

Izvor: Agencije