Mediji: Heather Nauert moguća nasljednica Nikki Haley

Heather Nauert
Heather Nauert je bivša voditeljica i novinarka televizije Fox News (EPA)

Glasnogovornici State Departmenta Heather Nauert ponuđen je posao američke veleposlanice pri Ujedinjenim narodima, izvijestio je u četvrtak ABC News pozivajući se na neimenovanog visokog dužnosnika Bijele kuće.

Nije poznato je li Nauert prihvatila nominaciju američkog predsjednika Donalda Trumpa, javio je ABC News, kako prenosi Hina.

Bude li službeno imenovana, a zatim potvrđena u Senatu, Nauert će naslijediti Nikki Haley, koja je u rujnu najavila odlazak s dužnosti krajem godine. 

Nauert je bivša voditeljica i novinarka televizije Fox News, a glasnogovornica State Departmenta postala je u travnju 2017. i radila je za oba državna tajnika u Trumpovoj administraciji, Rexa Tillersona i Mikea Pompea. 

Mediji: Neuobičajen izbor

Fox News je javio kako je ranije ove godine Nauert “imenovana za obnašateljicu dužnosti podtajnice za javnu diplomaciju i odnose s javnošću”.

Nauert bi bila neuobičajen izbor za visoko diplomatsko mjesto budući da nema prethodnog političkog niti iskustva u stvaranju politika, smatra Reuters.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je ranije da je njegova bivša savjetnica Dina Powell moguća kandidatkinja da zamijeni odlazeću veleposlanicu Nikki Haley.

Powell je bila na položaju zamjenika za nacionalnu sigurnost tijekomkom većeg dijela Trumpove prve godine u Bijeloj kući.

Ona je ranije radila u firmi Goldman Sachs, a bila je i na funkciji u administraciji predsjednika Georgea W. Busha.

Izvor: Agencije