Oglasi

Mediji: Epstein počinio samoubistvo u zatvoru

Bogati poduzetnik bio optužen za seksualno zlostavljanje i bio je pritvoren bez mogućnosti izlaska uz kauciju.
Tereti se da je zlostavljao brojne djevojčice i djevojke od 2002. do 2005. godineAP

Bogati poduzetnik Jeffrey Epstein počinio je samoubistvo u zatvoru, prenose agencije pozivajući se na medije iz Sjedinjenih Američkih Država.

Epstein (66) je bio optužen za seksualno zlostavljanje i bio je pritvoren bez mogućnosti izlaska uz plaćanje kaucije nakon hapšenja 6. jula.

Tvrdio je kako nije kriv po optužnicama, dodaju agencije.

Njegova smrt desila se nakon što su objavljeni dokumenti u New Yorku pokazali svu širinu njegovog zlostavljanja mladih žena u njegovom domu u Palm Beachu i na Djevičanskim otocima.

Povrede na vratu

Tereti se da je zlostavljao brojne djevojčice i djevojke od 2002. do 2005. godine.

Raniji pokušaj da mu se sudi na osnovu sličnih optužbi propao je kada su mu vlasti dale neobično dobar dogovor da prizna krivicu na optužbe za korištenje usluga prostitutki u Floridi.

Epsteinova smrt se desila nekoliko dana nakon što je nađen u ćeliji zatvora bez svijesti, sa povredama na vratu, prenose američki mediji, te dodaju kako nije jasno kako je zadobio te povrede.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.