Mediji: Blokirana imovina svih osumnjičenih u slučaju ‘Agrokor’

Već je ranije blokirana imovina Ivice Todorića, koji je u Londonu (Arhiva)

Županijski sud u Zagrebu blokirao je, prema prijedlogu vanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, imovinu svih okrivljenih, obuhvaćenih istragom u slučaju “Agrokor”, prenose hrvatski mediji.

Oni se terete da su koncernu, raznim malverzacijama od 2006. do 2017, nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna (približno 212 miliona eura), javlja Index.hr.

Hrvatski portal podsjeća da je već ranije blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju “Agrokor” Ivice Todorića, koji se još nalazi u bijegu u Londonu.

Todoriću su privremeno oduzeti poslovni udjeli u firmi Agrokor Projekti, koja nije u sastavu Agrokora, kao i 2.733 dionice Agrokora.

Blokirana su mu po tri računa u Addiko banci, Zagrebačkoj banci i Kreditnoj banci Zagreb.

Blokada računa u bankama

Isto tako, blokirani su mu bankovni računi koje je imao u inozemstvu, a riječ je o banci ABN AMRO iz Holandije te 100-postotni udio u firmi Agrokor Investments, registrovanoj u Amsterdamu.

Uprkos blokadi imovine Ivici Todoriću, Ramljak je zatražio blokadu imovine za svih 15 osumnjičenih u slučaju “Agrokor”, uključujući i Todorićeve sinove Antu i Ivana.

Blokirana je i imovina Todorićevih saradnika i direktora iz Agrokora Damira Kuštraka, Ljerke Puljić, Tomislava Lucića, Ivana Crnjca, Piruške Canjuge, Mislava Galića, Hrvoja Balenta, Alojzija Pandžića, Marijana Alagušića i Ivice Sertića, Olivija Diskordije i Sanje Hrstić.

Blokirani su im računi u bankama, ne smiju opterećivati ili prodavati nekretnine, a Centralnom klirinškom depozitarnom društvu naloženo je da zamrznu trgovanje državnim obveznicama ili dionicama.

Izvor: Agencije