Mediji: Autopsija pokazala da je Epsteinu vrat polomljen na više mjesta

Jeffrey Epstein je u zatvoru čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem (EPA)

Autopsija tela milijardera Jeffreya Epsteina, koji se navodno ubio u zatvoru u Njujorku gde je čekao na optužnicu zbog seksualne trgovine maloletnicama, pokazala je da mu je vrat polomljen na više mesta, piše Washington post.

Takvi prelomi mogu se pojaviti kod osobe koja se obesila, ali i kod žrtava ubistva davljenjem, navodi list, a prenosi agencija Reuters.

To su prvi detalji rezultata autopsije Epsteina, koji je umro u subotu rano ujutro, kada su ga stražari pronašli obešenog u njegovoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Državni tužilac čije odeljenje prati zatvor u kojem je Epstein bio rekao je da njegova smrt “očigledno samoubistvo”, međutim, zvaničnici američkog Ministarstva pravde nisu komentarisali rezultate autopsije.

Glavni mrtvozornik Njujorka Barbara Sampson obavila je autopsiju Epsteinovog tela u nedelju, a njena kancelarija nije komentarisala navode Washington posta.

Komentar nije mogao da dobije ni Reuters.

Barbara Sampson ranije je rekla da je uverena da je Epstein umro u zatvoru tako što se obesio u zatvorskoj ćeliji gde je očekivao suđenje po optužbi za seks-trafiking.

Nadzor ukinut prije samoubistva

Obdukciju je nadgledao privatni patolog u ime Epsteinovih zastupnika.

Agencije su ranije javile da je američkom finansijeru suočenom sa optužbama za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje bio ukinut nadzor protiv samoubistva pre nego što je oduzeo sebi život.

Pre dve nedelje 66-godišnjak je pronađen povređen na podu svoje ćelije, sa povredama vrata, a sumnjalo se da je pokušao da izvrši samoubistvo.

Kao rezultat toga, Epstein je bio pod dodatnim nadzorom.

Epstein se nalazio u zatvoru nakon što je uhapšen 6. jula. On se izjasnio da nije kriv za optužbe.

U optužnici koja je teretila Epsteina navedeno je da je on namamio na desetine maloletnica u svoje luksuzne kuće kao i da im je plaćao za seksualne usluge.

Sredinom jula sud je odlučio da će on ostati u pritvoru do kraja suđenja.

Sudija je odbio Epsteinov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Izvor: Agencije