Meč na Marakani šansa za iskupljenje oba tima

Nastasić i Ðuričić poručili su kako je meč sa Hrvatima prava prilika da sadašnja generacija dokaže koliko vrijedi i vrati povjerenje navijača (Tanjug)

Nogometni reprezentativac Hrvatske Mario Mandžukić rekao je u srijedu kako ima dobar osjećaj uoči meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. sa Srbijom i da je utakmica u Beogradu odlična prilika da se „Vatreni“ iskupe za neplanirani poraz od Škotske (0:1).

„Utakmica u Beogradu je odlična prilika da se iskupimo za kiks protiv Škota i djelomično popravimo negativan utisak. Imam dobar osjećaj, siguran sam da ćemo pružiti maksimum da utakmicu završimo povoljnim rezultatom za Hrvatsku“, izjavio je napadač Bayerna iz Minhena.

„Bit će sigurno vruća atmosfera, pun stadion, što Srbiji stvara veći pritisak. To je dobra stvar za nas, jer je u Zagrebu bilo obrnuto i znam koliki je to teret.“

On je dodao da ne osjeća tenziju zbog velikog rivaliteta dvije selekcije, kao i reakcije publike na Marakani.

„Iskreno rečeno, mene vruće atmosfere na gostujućim terenima samo dodatno stimuliraju. Istina je i to da za vrijeme utakmice ne slušam skandiranje protivničkih navijača, fokusiran sam samo na igru“, objasnio je golgeter Bavaraca i Hrvatske.

Dobar osjećaj

Mandžukić će najvjerovatnije predvoditi napad Hrvatske, a za mjesto u špicu tima Igora Štimca konkurira i Eduardo da Silva.

„Odigrao sam dosta utakmica u posljednje vrijeme i fizički se dobro osjećam. Nadam se minutaži, ali svako se bori za svoje mjesto u sastavu, a selektor će odlučiti tko će igrati. Znam kako je postići gol Srbiji, bio sam strijelac u dresu mlade reprezentacije na Marakani. Bio je dobar osjećaj, iako smo izgubili“, rekao je Da Silva.

Vezista kijevskog Dinama Ognjen Vukojević upozorio je da je Srbija jača u odnosu na utakmicu u Zagrebu.

„Moramo da budemo oprezni, s Nemanjom Matićem su dobili kvalitetu i jači su u odnosu na dvoboj iz Zagreba. Očekujem čvrstu i tvrdu utakmicu, jer igraju dva jako kvalitetna protivnika. Sigurno neće biti dosadno. Nadam se da će se nakon utakmice pisati o našoj dobroj igri i pobjedi“, rekao je Vukojević.

Velika podrška

Sa druge strane, reprezentativac Srbije Luka Milivojević rekao je u srijedu da kvalifikaciona utakmica sa Hrvatskom nije običan meč i da se nada velikoj podršci publike.

„Srećan sam što se vraćam na Marakanu, ubeđen sam da ćemo imati ogromnu podršku navijača, za naš narod ova utakmica nije obična. Poslednja dva – tri meča odigrali smo dobro, imamo šanse, ali ne možemo da damo gol. Nadam se da ćemo u ovoj utakmici, uz dobru igru postizati i golove. Ubeđen sam da će nam se kad-tad vratiti i ja bih najviše voleo da to bude na Marakani protiv Hrvatske”, rekao je Milivojević novinarima u Sportskom centru FSS-a u Staroj Pazovi.

Igrač Anderlechta rekao je da su ga Belgijanci zamolili da Srbija pobijedi Hrvatsku, kako bi njihova reprezentacija izborila plasman na SP 2014. godine.

„Ne postoji mogućnost da pustimo bilo koju reprezentaciju, a pogotovo ne Hrvatsku. Bilo bi im drago da mi pobedimo, jer bi im to olakšalo put, ali mi gledamo sebe, idemo da pobedimo”, poručio je Milivojević.

On je kao glavni adut protivnika naveo igru u napadu.

„Prednost Hrvatske je u špicu, imaju dosta dobrih igrača, ali i mi imamo fenomenalnu odbranu, mislim da je naša odbrana mnogo bolja od Hrvatske, iako statistički to nije tako, ali mislim da ćemo to pokazati u petak“, rekao je bivši nogometaš Crvene zvezde.

Prilika za dokazivanje

Njegovi saigrači iz reprezentacije Matija Nastasić i Filip Ðuričić poručili su kako je meč sa Hrvatima prava prilika da sadašnja generacija dokaže koliko vrijedi i vrati povjerenje navijača.

„Ne slažem se da njima ova utakmica znači više, ovo nam se možda dešava jednom u karijeri, imamo ogroman motiv da ostvarimo dobar rezultat i pokažemo koliko vredimo. Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno skoncentrisani, isto tako i ovu sa Hrvatima. Šanse nam nisu velike, imamo devet bodova manje od njih, ali ulazimo sa željom da odigramo maksimalno i pobedimo¸“, rekao je Nastasić.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u petak od 20.45 sati.

Izvor: Agencije