Oglasi

May: Želim što prije dogovor o Brexitu, ali ne po svaku cijenu

May se može suočiti s pritiskom članova Vlade koji se ne slažu s britanskim obavezivanjem na trgovinska pravila EU-a.
Britanska premijerka traži najbolje rješenje za svoju zemljuReuters

Britanska premijerka Theresa May rekla je da Velika Britanija želi što prije postići dogovor o Brexitu s Evropskom unijom, ali ne po svaku cijenu, prenosi Anadolija.

U utorak je podnijela izvještaj kabinetu o napretku ka postizanju cilja, za sada nedostižnom dogovoru o razlazu s evropskim blokom.

Razgovori su zapeli na pronalaženju načina da se osigura da ne bude carinskih ispostava i drugih provjera duž granice između Sjeverne Irske i Republike Irske, koja je članica EU-a.

Pritisak pojedinih članova vlade

May se može suočiti s pritiskom pojedinih članova Vlade koji se ne slažu s rješenjem prema kojem bi se Velika Britanija obavezala na trgovinska pravila EU-a na neodređeno vrijeme nakon što napusti blok u martu sljedeće godine.

Premijerkin glasnogovornik James Slack rekao je da je May ministrima rekla: "Iako bi Velika Britanija trebala nastojati osigurati sporazum o izlasku što je prije moguće, to ne bi trebalo učiniti po svaku cijenu."

Izvor: Agencije

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.